top of page
tainamaaria-banner--1.jpg

Taina-Maaria Rautasuo

LAULAJA, PIANISTI,
ENSEMBLE-MUUSIKKO

Ammattiurani vokaalimuusikkona on tuonut eteeni työtehtäviä, joissa olen voinut hyödyntää ääneni erityisominaisuuksia. Ääntäni voi kuulla mm. suomalaisten elokuvien soundtrackeillä, 

(mm. Pirjo Honkasalo: Tulennielijät), sekä teatteritaustojen teossa (mm. Kuusankosken teatteri: Saatana saapuu Moskovaan).

 

Työvuodet Radion Kamarikuorossa, Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä ja Emo Ensemblessä täyttyivät runsaasta konsertoinnista, joissa ohjelmisto ulottui klassikoista aikamme musiikkiin -sain tehdä myös solistisia tehtäviä nykymusiikkiproduktioissa ja olla mukana kantaesittämässä sekä levyttämässä lukuisia uusia vokaalimusiikkiteoksia.

Monipuolisuutta laulajana on laajentanut jäsenyys Human Organ lauluyhtyeessä

jonka laaja-alainen ohjelmisto on ulottunut virsisovituksista pop-jazzmusiikkiin.

Rakastan tilanteita ja työtehtäviä, joissa voin äänelläni tuoda iloa tai lohdutusta ihmisille elämän suurissa taitekohdissa.

 

Piano on tärkeä osa muusikkouttani. 

Laulumusiikin ymmärtäjänä minua toivotaan laulajien säestäjäksi niin oppilaitoksiin kuin laulukursseille ja  konsertteihin. Vahvinta aluettani on vapaa säestys, mikä mahdollistaa

hyvinkin erilaisten laulajien säestämisen, tyylien vaihdellessa klassisesta poppiin. 

Äänivalmentajan työhön kosketinsoitinten hallinta tuo tarvittavaa laajuutta sekä syvyyttä.

 

Monitaiteelliset esitykset

Tällä hetkellä olen erityisen innostunut kehittämään esityskokonaisuuksia, joissa voin yhdistää muusikkouteni eri puolia teatterin, kirjallisuuden ja runouden maailmaan.Näistä esityksistä mainittakoon mm. Näin unta kesästä kerran - runokonsertti, jonka ensi-esitys oli kesäkuussa 2021 ja joka on vuoden 2022 kiertueella Suomen kulttuuritaloissa, teattereissa ja festivaaleilla. 

 

Koska koen tärkeäksi viedä kulttuuria heille, jotka eivät itse pääse sen äärelle;

teos tullaan viemään myös hoitolaitoksiin ja palvelukoteihin.

bottom of page