top of page

Dialogia! -festivaali avaa uusia ovia musiikin, sanan, kuvan,

tanssin ja teatterin välillä

  • Facebook

DIALOGIA! 2022

Hämeenlinnan Raatihuoneella 

voi viettää kiireettömän iltapäivän 

28.8.2022 | 18.9.2022 | 9.10.2022 

Tule avaamaan mieleesi uusia maisemia! Eri alojen taiteilijat tulevat elokuusta alkaen Hämeenlinnan Raatihuoneelle laulamaan, soittamaan, lausumaan, esittämään ja näyttämään, mitä kaikkea ihmeellistä ja ihanaa maailmassa - jopa avaruudessa - on.

Ennen kaikkea me Dialogia-festivaalin järjestäjät haluamme kohdata sinut, katsojan ja kuulijan, henkilökohtaisesti yhteisessä tilassa.

 

Dialogia! -festivaalitapahtumien sarjan on ideoinut ja sen taiteellisesta suunnittelusta vastaa sopraano Pia Freund. Hän sanoo: ”Kaikki taidemuodot puhuvat lopulta samaa kieltä. Levottoman maailmanajan keskellä ihminen kaipaa elävää vuorovaikutusta! Toivonkin Dialogia! -sarjan yllättävän, avartavan, koukuttavan taiteen huikaisevaan maailmaan. Joskus on avattava ovi ja käveltävä siitä läpi,  jotta voi nähdä, mitä on toisella puolen. Miten suuri voikaan olla ilo, jos huomaa tulleensa johdatelluksi ovelle, jota ei aikaisemmin tuntenut! Intohimoinen tavoitteeni on luoda tapahtuma, joka houkuttelisi avaamaan tuon oven.”

 

Kolme ensimmäistä tapahtumaa toteutuvat Hämeenlinnan Raatihuoneella sunnuntai-iltapäivinä elo-, syys- ja lokakuussa. Yleisöllä on mahdollisuus viettää kiireetön iltapäivä esityksiä katsellen ja kuunnellen sekä osallistuen vuorovaikutteisesti kirjailijoiden, näyttelijöiden, säveltäjien, muusikoiden, kuvataiteilijoiden, valokuvaajien ja tanssijoiden kanssa dialogiin. Jatkoa seuraa kevään 2023 aikana todennäköisimmin Riihiimäellä.

 

Kaikkien tapahtumien teossisällöt ovat luontevasti yleisöä osallistavia, mutta pakkoa tai painetta osallistumiseen ei ole -  esityksestä voi nauttia yhtä paljon myös katsomalla ja kuuntelemalla.

 

Dialogia!-sarja toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston, Hämeen kulttuurirahaston sekä Alfred Kordelinin säätiön tuella. Hämeen kulttuurirahasto on nostanut tapahtumasarjan alueen kärkihankkeeksi vuoden 2021 apurahapäätöksessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#kordelininsäätiö @kordelininsaatio

Taiteellisen suunnittelijan, Pia Freund,  kanssa sarjaa valmistelee Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys ry:n puheenjohtaja Pia Kaulio, esikoisrunoilija ja tapahtuman apulaistuottaja Aino Krohn, muusikko ja tapahtuman tuottaja Taina-Maaria Rautasuo, Hämeenlinnan Kameraseura ry:n puheenjohtaja Anita Lehtonen ja valokuvaaja Terho Aalto.

 

LIPUT/KÄSIOHJELMA 25 €

VARAUKSET ETUKÄTEEN: dialogiafestivaali(at)gmail.com 

TAI OVELTA TUNTIA ENNEN TAPAHTUMAA

Seuraa Facebookissa

kordelin.jpg
Hämeen rahaston logo.jpeg
  • Facebook
bottom of page